Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsteder for å sikre at nettsidene fungerer som de skal, og for å gi best mulig brukeropplevelse. Hvis du
fortsetter å bruker nettstedet vårt, samtykker du i bruken av informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.

Sedasjon

Medisinsk service

Innenfor området sedasjon tilbyr vi deg bl.a. muligheten til å bestille vårt informasjonsmateriell gratis.

dexdor®

Sederende legemidler brukes i intensivbehandling for at pasientene skal tåle den stressende situasjonen de befinner seg i og de behandlinger de behøver for sin sykdom.(1)dexdor (deksmedetomidin) er en α2-reseptoragonist som gir mulighet for en ny måte å sedere pasienter som er i intensivbehandling. dexdor (deksmedetomidin) er idag den eneste α2-reseptoragonist som er godkjent for sedasjon. Studier har vist at dexdor er lika bra som midazolam og propofol når det gjelder å holde pasienten på et lett til moderat sedasjonsnivå (2). dexdor fikk markedsføringstillatelse september 2011. Det er et originalprodukt fra Orion Pharma som produseres i Orions fabrikk i Espoo, Finland. Les om dexdor® her.

Regn ut rett dosering med dexdor® doseringsapp
 
dexdor® doseringskalkulator finns i dag for iphone og ipad samt ipod touch, en android-versjon er under utvikling. Last ned appen til din mobil eller ipad fra appstore.
Doseringskortet finnes også i papirformat (bestill her): både i laminert A4-format og i praktisk lommeformat.

 

 

 

Har intensivpasienten vondt? Hvor? Hvor vondt?

VAT-appEn gratis app for iPad er tilgjengelig for nedlasting fra App Store. Det er en interaktiv app for å lette kommunikasjonen med pasienten. Pasienten kan peke på skjermen for å fortelle om hvor hun/han har vondt og også angi graden av smerte. Hvis du har tilgang til elektroniske hjelpemidler for dine pasienter, kan dette være et interessant tillegg.

 

 

Mer om dexdor kan du lese på den internasjonale produktsiden dexdor.eu. Der finner du bl.a. videosesjoner fra ulike foredrag, pasientfilmer og annet materiell om dexdor.

 

Referenser:
1. Wenham T, Pittard A. Contin Educ Anaesth Crit Care 2009;9:178-83.
2. European Public Assessment Report (EPAR), dexdor.

Updated 18 juni 2018

Denne siden er kun for helsepersonell.

Kan du bekrefte at du er helsepersonell?

Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Orion Pharma kan ikke holdes ansvarlig for innholdet. Klikk på Avslutt for å gå tilbake til orionpharma.no eller på Fortsett for å gå videre til eksterne nettsteder.